×
Αρχική Νικητές
Φρεσκάρετε τις γνώσεις σας
Για τα ρούχα, από το Dixan Για τα λαχανικά, από την Bonduelle
Δώρα Όροι και Προϋποθέσεις

ΩΦΕΛΙΜΑ TIPS

ΓΙΑ ΤΑ ΛΑΧΑΝΙΚΑ, ΑΠΟ ΤΗΝ BONDUELLE

  1. | Τα μικρά και στρογγυλά μπιζέλια αρακά είναι ένα από τα παλαιότερα λαχανικά μας. Οι πυρήνες των μπιζελιών έχουν βρεθεί ακόμη και σε αρχαιολογικούς χώρους της Αρκαδίας στην Ανατολία, το Ιράν, την Παλαιστίνη και την Ελλάδα.

  2. | Η κολοκύθα, εκτός του ότι περιέχει κυτταρίνη, πρωτεΐνη, καροτίνη, ασβέστιο, σίδηρο, μαγνήσιο, φώσφορο και βιταμίνες Α, Β1, Β2, C, έχει 19 θερμίδες ανά 100γρ και βοηθάει στο αδυνάτισμα.

  3. | Το βασικό συστατικό που κάνει τη γλυκοπατάτα μία υγιεινή τροφή, είναι το πρωτεϊνικό της περιεχόμενο με αντιοξειδωτικές ιδιότητες.

  4. | Το ασβέστιο και το κάλιο που περιέχουν οι πατάτες εξουδετερώνουν την αρνητική επίδραση του αλατιού στο σώμα μας, ενώ ο σίδηρός της βοηθά στην καταπολέμηση της κακής διάθεσης.

  5. | Η ιδιαιτερότητα του γλυκού καλαμποκιού συνίσταται στον ευκολότερο μετασχηματισμό των υδατανθράκων που περιέχονται στα σωματίδια στο άμυλο.

  6. | Το κόκκινο παντζάρι προέρχεται από τα τεύτλα, ένα είδος που συναντάται στον Ατλαντικό και τις μεσογειακές ακτές. Η καλλιέργεια τεύτλων κατέληξε σε δύο φυτά. Σε ένα με πλούσια φύλλα και μια ξεχωριστή ρίζα, το γογγύλι και σε ένα δεύτερο, με μέτρια φύλλα αλλά με μια γενναιόδωρη ρίζα, το παντζάρι.

  7. | Η ρίζα kale μπορεί να καταναλωθεί βρασμένη ή φρέσκια. Βρώσιμα είναι τα φύλλα, τα οποία μαγειρεύονται ακριβώς όπως τα φύλλα σπανάκι. Χρησιμοποιήθηκε ως λαχανικό στην Αρχαιότητα από τους Έλληνες και τους Ρωμαίους.

  8. | Στην ιαπωνική κουζίνα, το wasabi αναμιγνύεται με σάλτσα σόγιας και είναι τέλειο για το σούσι. Το Wasabi σε συνδυασμό με τη σάλτσα σόγιας, το τζίντζερ, το σκόρδο και τον κόλιανδρο χρησιμοποιούνται για το μαρινάρισμα ψαριών ή του κρέατος.

  9. | Το λαγόχορτο θεωρείται πολύτιμο λαχανικό, όσον αφορά τη γεύση και τις διατροφικές του τιμές. Περιέχει ασβέστιο, φωσφόρο, σίδηρο, μαγνήσιο και βιταμίνες Α, Β1, Β2, Γ, Ε.

  10. | Τα φασόλια Mungo καλλιεργούνται γιατί τα βλαστάρια τους καταναλώνονται ως λαχανικά. Υπάρχουν δύο ποικιλίες σιτηρών: οι πράσινες που συναντώνται κυρίως στην Ασία και οι κίτρινες, οι οποίες συναντώνται κυρίως στην Αμερική.

Δες τα αποτελέσματά σου